Habos kókuszos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 1 liter tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg étcsokoládé

Továbbá:

  • kb 15 dkg kókuszreszelék

Töltelék:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 kiskanál vanília őrlemény
  • 1 evőkanál aprított étcsokoládé
  • 2 evőkanál mogyoró krokant

Elkészítése:

Egy nagy gáztespibe (44*38 cm) beleszórjuk a kókuszreszeléket úgy, hogy befedje mindenhol és félretesszük.

A lisztet, cukrot és kakaóport egy nagyobb edénybe mérjük. Hozzáadunk kevés tejet és simára-csomómentesre keverjük. Felöntjük a maradék tejjel, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig keverjük, amíg a massza teljesen felveszi.

A csokis alapot az előkészített tepsibe öntjük, majd elegyengetjük benne óvatosan. Próbáljuk minél jobban kitolni a masszát a tepsi szélére.

Ezután tegyük hűvös helyre és hűtsük ki.

Miután a csokis alap kihűlt, akkor verjük fel a tejszínt a vaníliával kemény habbá. A habot simítsuk rá a csokis alapra egyenletesen, majd vágjuk 12-16 nagyjából egyforma csíkra. Ezután szórjuk rá az aprított csokit és a krokantot.

A csíkokat egyenként tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.