Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-mogyorókrémes tekercs recept

Kókuszos-mogyorókrémes tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    “Tészta”:

    • 35 dkg darált keksz
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • kb 2-2,5 dl tej

    Kókuszos krém:

    • 20 dkg mascarpone
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg kókuszreszelék

    Továbbá:

    • 2-3 ek mogyorókrém

    Tetejére:

    • 3 dkg étcsokoládé
    • 3 dkg tejszín

    Elkészítése:

    Alap:

    A kekszbe belekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát és fokozatosan, annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen a massze, de na ragacsos.

    A kakaós-kekszes “tésztát” egy darab sütőpapírra tesszük és kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk.

    Kókuszos krém:

    A hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük egy kanál segítségével.

    Összeállítás:

    A kinyújtott kakaós-kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a kókuszos-mascarponés krémet. A mogyorókrémet egy habzsákba vagy nylon zsákba tesszük és a pár másodperc alatt kissé megmelegítjük a mikróban, majd a végére kis lyukat vágunk.

    A habzsák segítségével oszlatjuk el a kókuszos krémen.

    A sütőpapír segítségével feltekerjük a rövidebb oldala mentén jó szorosan, becsomagoljuk, majd egy éjszakára vagy néhány órára hűvös helyre tesszük.

    Másnap a díszítéshez a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd csíkokat húzunk vele a rolád tetejére. AMint megszáradt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá