Kókuszos-mogyorókrémes tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kókuszos-mogyorókrémes tekercs

Hozzávalók:
“Tészta”:

  • 35 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • kb 2-2,5 dl tej

Kókuszos krém:

  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Továbbá:

  • 2-3 ek mogyorókrém

Tetejére:

  • 3 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg tejszín

Elkészítése:

Alap:

A kekszbe belekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd hozzáadjuk a rumaromát és fokozatosan, annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen a massze, de na ragacsos.

A kakaós-kekszes “tésztát” egy darab sütőpapírra tesszük és kb 25*35 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Kókuszos krém:

A hozzávalókat egyszerűen csak kikeverjük egy kanál segítségével.

Összeállítás:

A kinyújtott kakaós-kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a kókuszos-mascarponés krémet. A mogyorókrémet egy habzsákba vagy nylon zsákba tesszük és a pár másodperc alatt kissé megmelegítjük a mikróban, majd a végére kis lyukat vágunk.

A habzsák segítségével oszlatjuk el a kókuszos krémen.

A sütőpapír segítségével feltekerjük a rövidebb oldala mentén jó szorosan, becsomagoljuk, majd egy éjszakára vagy néhány órára hűvös helyre tesszük.

Másnap a díszítéshez a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd csíkokat húzunk vele a rolád tetejére. AMint megszáradt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.