Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos párnák recept

Húsos párnák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sima liszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 15 dkg sütőmargarin
    • 1 nagy ek tejföl
    • 1 kk só
    • langyos tej

    Töltelék:

    • 40 dkg darált sertés comb
    • 10 dkg darált füstölt szalonna
    • 3 ek étolaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kk zúzott fokhagyma
    • 1 tk darált paprika vagy pirosarany
    • 1 tk sűrített paradicsom
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 csipet só
    • 4-5 db friss bazsalikom levél
    • 1 kis szál friss tárkony
    • 1 kis szál friss kakukkfű vagy mindháromból 1-1 kk morzsolt tasakos
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS +1 fehérje
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek tejföl
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és megpároljuk az étolajon. Hozzáadjuk a darált füstölt szalonnát, a darált húst és 10 percig együtt pároljuk.

    Amikor már darabosra és a szalonnától lédúsra párolódott a húsalap, beletesszük a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes fűszert és hozzávalót, öntünk rá kb. 1/2 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk, amíg a nagyja levét elfővi!

    Félretesszük, néha rákeverünk mert hűlnie kell.

    A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk, bele szórjuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet.

    Miután feljött, hozzáadjuk a tejfölt és további tej adagolásával összegyúrjuk és puha gomboccá formáljuk. Letakarva pihentetjük legalább 20-25 percet.

    Közben a töltelék is visszahűlt, beleütjük az 1 db tojást és jól elkeverjük benne. Zsemlemorzsa azért kell hozzá, ha kissé folyékony a hús, 1-2 evőkanállal szilárdítjuk, hogy kellemes, krémes állagú húskrémet kapjunk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk és 7×12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.

    Minden tésztalapra ráteszünk egy evőkanálnyi húst és párnává hajtva összecsípjük a széleit.

    A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel.

    A töltött párnákat sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve közepes lángon, ill. 200 fokon, kb. 18-20 perc alatt szép világosbarnára sütjük.

    Ebédre második fogásként, ill. vacsorára tökéletes fogás.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá