Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és megpároljuk az étolajon. Hozzáadjuk a darált füstölt szalonnát, a darált húst és 10 percig együtt pároljuk.
Amikor már darabosra és a szalonnától lédúsra párolódott a húsalap, beletesszük a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes fűszert és hozzávalót, öntünk rá kb. 1/2 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk, amíg a nagyja levét elfővi!
Félretesszük, néha rákeverünk mert hűlnie kell.
A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést készítünk, bele szórjuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
Miután feljött, hozzáadjuk a tejfölt és további tej adagolásával összegyúrjuk és puha gomboccá formáljuk. Letakarva pihentetjük legalább 20-25 percet.
Közben a töltelék is visszahűlt, beleütjük az 1 db tojást és jól elkeverjük benne. Zsemlemorzsa azért kell hozzá, ha kissé folyékony a hús, 1-2 evőkanállal szilárdítjuk, hogy kellemes, krémes állagú húskrémet kapjunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk és 7×12 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
Minden tésztalapra ráteszünk egy evőkanálnyi húst és párnává hajtva összecsípjük a széleit.
A tojás sárgáját kikeverjük a tejföllel.
A töltött párnákat sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőbe téve közepes lángon, ill. 200 fokon, kb. 18-20 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Ebédre második fogásként, ill. vacsorára tökéletes fogás.
Jó étvágyat kívánok!