Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Quiche (francia sós pite) recept

Quiche (francia sós pite)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg só
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek víz

    Töltelékhez:

    • 4 közepes csiperke gomba
    • 3 szelet bacon
    • 5 dkg spenót (opcionális)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis csészényi totu (krémesre keverve)
    • 1 dl totu (folyékony állagú)
    • 5 dkg laktózmentes sajt pl. parmezán (opcionális)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • kakukkfű, só, bors, szerecsendió ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először a tésztát készítjük el. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, belekockázzuk a hideg margarint és jól elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a tojást gyorsan eldolgozzuk és ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.

    Ha szükséges tegyük be a tésztát pár percre a fagyasztóba.

    Ezután egy piteformát kikenünk vékonyan zsiradékkal, majd kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és beletesszük a formába és a kilógó széleket levágjuk.

    Megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt teszünk a tésztára és nehezéknek szórunk rá valamilyen száraz babot, lencsét nehezékként és 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük és kissé kihűtjük.

    Amíg sül a tészta elkészítjük a tölteléket. A gombát felszeleteljük és kis olajon pár perc alatt megsütjük, közben sózzuk és egy kis kakukkfűvel ízesítjük, majd félretesszük. 3 szelet bacont közepesen átsütünk és ezt is félretesszük.

    A bébispenótot megmossuk és lecsepegtetjük. A tojásokat, a krémes totut és a folyékony totut összekeverjük, ízesítjük lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és szerecsendióval, esetleg laktózmentes sajttal, majd belekeverjük a spenótot és a kihűlt tésztára öntjük. Ezután elrendezzük a tetején a 3 szelet bacont és a kisült gombaszeleteket, majd 180°C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen is tálalható.

    Tipp:

    Tejmentes és sós pite Franciaországból!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá