Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos-pesztós mini pite recept

Paradicsomos-pesztós mini pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A diós-bazsalikomos pestóhoz:

    • 10 dkg dió
    • 1 nagy csokor friss bazsalikom
    • 10 dkg füstölt sajt (vagy parmezán)
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 3-4 ek olívaolaj

    A mini pitékhez:

    • 1 cs leveles tészta
    • 3-4 nagyobb, húsos paradicsom
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (kicsi)
    • 1 ek tej
    • diós-bazsalikomos pesto

    Elkészítése:

    A bazsalikomhoz adjuk hozzá a diót, a reszelt füstölt sajtot (v. parmezánt), az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítsük (ha szükséges még adhatunk hozzá olívaolajat).

    A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel ízlés szerint.

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a feldarabolt tésztát.

    Ezután a szélektől kb 1 cm-es csíkot elhagyva, kanalazzuk rá a diós pesztót, helyezzük rá a felkarikázott paradicsomot.

    A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, villával verjük fel, majd kenjük le vele a szabadon hagyott tésztaszéleket.

    Ezután ízlés szerint szórjuk meg reszelt füstölt sajttal, mielőtt betennénk a sütőbe.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon kb. 30 perc alatt süssük szép aranyszínűre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg friss bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá