Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns-tepertős stangli recept

Pikáns-tepertős stangli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 25 dkg tepertő
    • 1 cs (5 dkg) élesztő
    • 1 nagy ek tejföl
    • 2 dl langyos tej
    • 1 ek só
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk chilipaprika

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés só
    • őrölt színes bors
    • 20 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sóval, majd egy mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk.

    Hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, további langyos tejjel lazíthatunk az állagán.

    Szép sima, puha gombóccá gyúrjuk/formázzuk és letakarva pihentetjük legalább 40-45 percet.

    Ezalatt a tepertőt apró lyukú tárcsán ledaráljuk és egy tálba téve alaposan összedolgozzuk mind a kétféle paprikával.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 1cm vastagságúra kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt és behajtogatjuk.

    Ezt a műveletet 15 perc elteltével még egyszer megismételjük.

    Legvégén a szép pirosas rózsaszínű tésztát ismét kinyújtjuk és egy éles késsel kissé becsíkozzuk, megkenjük a felvert tojással, tekerünk rá színes borsot (ne sajnáljuk) és egyformán elosztva ráreszeljük a sajtot.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A tésztát stangli méretekre vágjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

    2x hajtogatástól nem biztos, hogy leveles lesz, viszont a pikáns, fűszeres íze biztosan elnyeri a csípős ételek kedvelőit. :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá