Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepertős pogácsa és stangli recept

Tepertős pogácsa és stangli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 25 dkg darált tepertő
    • 20 dkg tepertő morzsalék
    • 2 ek tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek só
    • 2 dl langyos tej
    • 2 ek zsír
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 1 kk őrölt bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Rudakhoz:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk chili pehely
    • 3 ek négy magvas keverék
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztagombócot kapjunk.

    Letakarva minimum 1 órát pihentetjük, kelesztjük!

    Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.

    Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.

    Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, négy magvas keveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá