Tepertős pogácsa és stangli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,2 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg darált tepertő
  • 20 dkg tepertő morzsalék
  • 2 ek tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 1 ek só
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek zsír
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 tojás a kenéshez

Rudakhoz:

  • 1 felvert tojás
  • 1 tk chili pehely
  • 3 ek négy magvas keverék
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a borsot, hozzáadjuk a darált tepertőt, a morzsalékot, a tejfölt, a reszelt sajtot és a felfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a folyékony zsiradékkal és pici adagokban hozzátéve annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy egy puha tésztagombócot kapjunk.

Letakarva minimum 1 órát pihentetjük, kelesztjük!

Lisztezett felületen hüvelykujjnyi vastagra kisodorjuk, a tetejét késsel berácsozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, megkenjük felvert tojással és 8-10 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt szép piros pogácsákat sütünk.

Rácsra átrakva hagyjuk kihűlni.

Amíg sülnek a pogácsák, a szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, megkenjük felvert tojással, szórunk rá ízlés szerint chili pelyhet, négy magvas keveréket és felülre reszelt sajtot. Pizzavágóval keskeny stanglikra vágjuk, végül mint a pogácsákat, szintén 200 fokon, nagyjából 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük!

Jó étvágyat kívánok!