Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajtogatós tepertős recept

Hajtogatós tepertős
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 20 dkg tepertőkrém
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1 ek só
    • 1 ek étolaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 180 g tejföl
    • 1/2 dl fehérbor (elhagyható)
    • 1 mk cukor
    • 1 dl tej
    • ízlés szerint bors

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot, tojássárgákat, tepertőkrémet, olajat, tejfölt és a fehérbort, majd összeállítjuk a tésztát és kb 10 percig dagasztjuk.

    A megkelt tésztát letakarva pihentejük kb 1 órán át.

    A pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk majd hajtogatjuk (először a két szélét hajtogatjuk középre, majd fentről lefelé ismét behajtjuk). 25 percig pihentetjük. Ezt a folyamatot még kétszer végezzük el.

    A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bekockázzuk, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra alsó, felső sütéssel. Míg a sütő melegszik, a pogácsák is pihennek.

    Ezután megkenjük a tetejüket tojással és a forró sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá