Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi sós kifli recept

Házi sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dkg só
    • 2 dkg kristálycukor
    • 2 dkg tejpor
    • 2 dkg olvasztott margarin
    • 4,5 dl tej

    Elkészítése:

    A tejet picit megmelegítjük, éppen csak langyos legyen és hozzáadjuk a cukorot és az élesztőt.

    Ha megkelt hozzáadjuk a többi hozzávalót: lisztet, margarint, sót, tejport és az egészet jól kidagasztjuk. Én kézzel szoktam, ahogy a nagymamámtól tanultam.

    Akkor jó, ha elválik az edénytől a tészta, majd megszórjuk a tetejét pici liszttel és letakarjuk. Kb 1 órát kelesztjük.

    A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 4 cm vastagra és téglalap alakúra szeljük a tésztát. A téglalapokat egyenként átlósan feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A tetejét tojássárgájával meg lehet kenni, vagy csak vizzel átkenni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá