Házi sós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dkg só
  • 2 dkg kristálycukor
  • 2 dkg tejpor
  • 2 dkg olvasztott margarin
  • 4,5 dl tej

Elkészítése:

A tejet picit megmelegítjük, éppen csak langyos legyen és hozzáadjuk a cukorot és az élesztőt.

Ha megkelt hozzáadjuk a többi hozzávalót: lisztet, margarint, sót, tejport és az egészet jól kidagasztjuk. Én kézzel szoktam, ahogy a nagymamámtól tanultam.

Akkor jó, ha elválik az edénytől a tészta, majd megszórjuk a tetejét pici liszttel és letakarjuk. Kb 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk kb 4 cm vastagra és téglalap alakúra szeljük a tésztát. A téglalapokat egyenként átlósan feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A tetejét tojássárgájával meg lehet kenni, vagy csak vizzel átkenni.