Házi burgonyachips recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- só ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Mossuk meg a krumplikat, majd szeleteljük fel őket vékonyra (1-2 mm) uborkaszelővel vagy késsel (utóbbinál ügyelj, hogy közel egyforma vastagságú szeleteket kapj).
A kellően forró, bő olajban süssük ki a szeleteket. Ha nagyon egy kupacban férne csak a serpenyőbe, inkább több részletben süssük. Nagyjából 7-10 perc elég a ropogósra sütéshez. Közben többször forgassuk meg őket az olajban, hogy mindenütt jól átsüljenek.
Sütés után szedjük ki a szeleteket egy konyhai törlőkendővel bélelt tálba és itassuk le róla az olajat.
Ízlés szerint, ilyenkor mehet rá a paprika is, de egyéb más fűszer is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.