Házi burgonyachips

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Házi burgonyachips

Hozzávalók:

  • 4 közepes burgonya
  • só ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

Mossuk meg a krumplikat, majd szeleteljük fel őket vékonyra (1-2 mm) uborkaszelővel vagy késsel (utóbbinál ügyelj, hogy közel egyforma vastagságú szeleteket kapj).

A kellően forró, bő olajban süssük ki a szeleteket. Ha nagyon egy kupacban férne csak a serpenyőbe, inkább több részletben süssük. Nagyjából 7-10 perc elég a ropogósra sütéshez. Közben többször forgassuk meg őket az olajban, hogy mindenütt jól átsüljenek.

Sütés után szedjük ki a szeleteket egy konyhai törlőkendővel bélelt tálba és itassuk le róla az olajat.

Ízlés szerint, ilyenkor mehet rá a paprika is, de egyéb más fűszer is.