Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi pecsenye recept

Vasi pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 60 dkg sertéshús
    • 3 dl tej
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • kb 10 dkg liszt
    • őrölt bors

    A sütéshez:

    • 1/2 liter olaj

    A körethez:

    • 1 bögre rizs (2,5 dl)
    • 2 bögre húsleveslé
    • pici bors
    • 1 kisebb karfiol
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, majd egy tálba leraktam.

    Tejjel leöntöttem, 1-2 gerezd fokhagymát reszeltem rá. Megkevertem és a hűtőbe tettem. Ezt sütés előtti napon megtettem.

    Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam és olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütöttem.

    Rizzsel és párolt karfiollal fogyasztottuk. 1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, őrölt borssal enyhén megszórtam és ráöntöttem a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagytam egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem és ott dagadt készre.

    A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, egy kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá