Vasi pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vasi pecsenye

Hozzávalók:

  • kb 60 dkg sertéshús
  • 3 dl tej
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • kb 10 dkg liszt
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • 1/2 liter olaj

A körethez:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre húsleveslé
  • pici bors
  • 1 kisebb karfiol
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoltam, enyhén megsóztam, majd egy tálba leraktam.

Tejjel leöntöttem, 1-2 gerezd fokhagymát reszeltem rá. Megkevertem és a hűtőbe tettem. Ezt sütés előtti napon megtettem.

Másnap a lecsepegtettem róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgattam és olajban, fedő alatt, lassú tűznél kisütöttem.

Rizzsel és párolt karfiollal fogyasztottuk. 1 evőkanál olajon megpirítottam a rizst, őrölt borssal enyhén megszórtam és ráöntöttem a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagytam egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tettem és ott dagadt készre.

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, kissé megsóztam, egy kanál olajon kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároltam.