Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tüzes pecsenye recept

Tüzes pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés karaj
    • 2 chili paprika
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma reszelve
    • 1 evőkanál paradicsomszósz
    • 1 evőkanál worcestershire szósz
    • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt bors
    • zsálya levél
    • 0,5 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A paprikát hosszában ketté vágjuk, kimagozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

    A fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót.

    A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal és tegyük hűtőbe legalább egy órára.

    Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsálya leveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.

    Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

    Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá