Töltött dagadó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésdagadó
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A töltelékhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 2 ek zsemlemorzsa
- 30 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
- 3 dl tej
A tepsi kenéséhez:
- 1 ek zsír
A sütéshez:
- 4 dl húsleves
Elkészítése:
A felszúrjuk, ha nem úgy vettük, majd kívül-belül besózzuk, borssal enyhén meghintjük.
A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon.
Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.
Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.