Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó recept

Töltött dagadó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertésdagadó
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet kenyér
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 30 dkg darált hús
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
    • 3 dl tej

    A tepsi kenéséhez:

    • 1 ek zsír

    A sütéshez:

    • 4 dl húsleves

    Elkészítése:

    A felszúrjuk, ha nem úgy vettük, majd kívül-belül besózzuk, borssal enyhén meghintjük.

    A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.

    A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.

    A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon.

    Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.

    Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá