Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tepsi kenéséhez:
A sütéshez:
Elkészítése:
A felszúrjuk, ha nem úgy vettük, majd kívül-belül besózzuk, borssal enyhén meghintjük.
A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon.
Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.
Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!