Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésdagadó
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 2 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 30 dkg darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma reszelve
  • 3 dl tej

A tepsi kenéséhez:

  • 1 ek zsír

A sütéshez:

  • 4 dl húsleves

Elkészítése:

A felszúrjuk, ha nem úgy vettük, majd kívül-belül besózzuk, borssal enyhén meghintjük.

A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, majd kifacsarjuk.

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.

A tepsit zsírral kikenjük és beleöntjük a húslevest, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük 180 fokon.

Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.

Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

Jó étvágyat kívánok hozzá!