Töltött, göngyölt karaj rántva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- só ízlés szerint
A töltelékhez:
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg apróbbra vágott gépsonka
- 2 ek csemege kukorica
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt (kb)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml tej
- 15 dkg zsemlemorzsa (kb)
A körethez:
- 1 bögre rizs(3 dl)
- 25 dkg vegyes zöldség
- 2 ek étolaj
- só
- őrölt bors
- 2 bögre húsleveslé
Elkészítése:
A húst kiklopfoltam és sóztam mindkét oldalát.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, majd a húsra tettem belőle és feltekertem.
A roládot lisztbe, majd tejjel elkevert felvert tojásba, utoljára morzsába forgattam.
Felmelegített étolajban, lassú tűzön fedő alatt kisütöttem.
Papírtörlőre szedtem, hogy a zsiradék lecsepegjen. Amikor kissé hűlt, félbe vágtam.
A riszt az étolajon felforrósítottam, majd a forró húsleves lével felöntöttem. Fedő alatt hagytam duzzadni.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem és elzártam alatta a lángot. Csak olyan edénybe tegyük be a sütőbe, amin nincs műanyag vagy másmilyen anyag, ami leolvadhat róla!
A zöldségeket enyhén sós vízben, roppanósra főztem, majd a rizzsel összekeverem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »