Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta recept

Székelykáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés lapocka
    • 2 kg savanyú káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 paradicsom
    • 2 paprika
    • 3 babérlevél
    • 1 kk őrölt kömény
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    A húst kockára vágjuk, és rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk.

    Ezután meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, beledaraboljuk a paradicsomot és a paprikát. Télen lecsót adhatunk hozzá.

    A savanyú káposztát, ha szükséges, átöblítjük, hogy ne legyen nagyon savanyú és sós, persze mindenki saját ízlése szerint tegye ezt. Egy kicsit megvagdossuk a káposztát, majd a húshoz adjuk.

    Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és jól összekeverjük. Ekkor lezárjuk a kukta fedelét, és 35 percig “fütyültetjük”.

    Ha letelt az idő, kinyitjuk a kuktát, és tálalhatunk. Tejfölt és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá