Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéstokány jóasszony módra recept

Sertéstokány jóasszony módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 6 evőkanál olaj
    • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
    • 1 kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
    • 1 púpozott kiskanál finomliszt
    • kb 3 dl fehérbor
    • 2 fej vöröshagyma (20 dkg)
    • 20 dkg csiperkegomba
    • 20 dkg főtt füstölt húsos császárszalonna
    • 20 dkg főtt zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A combot 2 centis kockákra vágjuk.

    A fele olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a húst rárakjuk, többször megkeverve pár perc alatt fehéredésig pirítjuk.

    Megsózzuk – kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival, megborsozzuk, a sűrített paradicsomot hozzáadjuk. Fél percnyi pirítás után a lisztet hozzáadjuk, újabb kb. fél percig pirítjuk.

    A vizet ráöntjük, lefedjük, kis lángra állítjuk, jó 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövő levét pótoljuk.

    Amíg a hús puhul, a megtisztított hagymát 1,5 centis kockákra, a megtisztított gombát hasonló nagyságú cikkekre, a húsos szalonnát közepes (1,5 centis) kockákra aprítjuk.

    Mindezeket egy nagy serpenyőben, a maradék olajon 8-10 percig együtt pirítjuk.

    Ekkor a puha borsót belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A puha húshoz keverjük, pár percig együtt főzzük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá