Sertéstokány jóasszony módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéstokány jóasszony módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
  • 1 púpozott kiskanál finomliszt
  • kb 3 dl fehérbor
  • 2 fej vöröshagyma (20 dkg)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg főtt füstölt húsos császárszalonna
  • 20 dkg főtt zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A combot 2 centis kockákra vágjuk.

A fele olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a húst rárakjuk, többször megkeverve pár perc alatt fehéredésig pirítjuk.

Megsózzuk – kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival, megborsozzuk, a sűrített paradicsomot hozzáadjuk. Fél percnyi pirítás után a lisztet hozzáadjuk, újabb kb. fél percig pirítjuk.

A vizet ráöntjük, lefedjük, kis lángra állítjuk, jó 1 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövő levét pótoljuk.

Amíg a hús puhul, a megtisztított hagymát 1,5 centis kockákra, a megtisztított gombát hasonló nagyságú cikkekre, a húsos szalonnát közepes (1,5 centis) kockákra aprítjuk.

Mindezeket egy nagy serpenyőben, a maradék olajon 8-10 percig együtt pirítjuk.

Ekkor a puha borsót belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A puha húshoz keverjük, pár percig együtt főzzük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.