Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lőrinci resztelt vagy pirított máj recept

Lőrinci resztelt vagy pirított máj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj
    • 1 ek pirospaprika őrölt
    • 1 kk fekete bors őrölt
    • 1 ek majoránna
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 liter tej
    • 5 ek zsír

    Elkészítése:

    A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom.

    A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára.

    Másnap készítem el a resztelt májat.

    A felforrósított zsírba rakom a leszűrt máj csíkokat, és addig pirítom míg a próba vágáskor nem véres a felület, kb. 3-6 perc.

    Keverés közben a fűszereket rászórom, utolsónak a pirospaprikát, nehogy megkeseredjen.

    Sózni tálaláskor szoktam ízlés szerint. Sós vízbe főtt petrezselymes krumplival, vagy rosebnivel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá