Lőrinci resztelt vagy pirított máj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lőrinci resztelt vagy pirított máj

Hozzávalók:

  • 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj
  • 1 ek pirospaprika őrölt
  • 1 kk fekete bors őrölt
  • 1 ek majoránna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 liter tej
  • 5 ek zsír

Elkészítése:

A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom.

A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára.

Másnap készítem el a resztelt májat.

A felforrósított zsírba rakom a leszűrt máj csíkokat, és addig pirítom míg a próba vágáskor nem véres a felület, kb. 3-6 perc.

Keverés közben a fűszereket rászórom, utolsónak a pirospaprikát, nehogy megkeseredjen.

Sózni tálaláskor szoktam ízlés szerint. Sós vízbe főtt petrezselymes krumplival, vagy rosebnivel tálalom.