Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás pirított nudli recept

Hagymás pirított nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db közepes burgonya
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi liszt amennyit felvesz

    Sütéshez:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fél csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 4 evőkanál olvasztott vaj
    • tejföl

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd megfőzzük.

    Amikor megfőtt, leszűrjük, áttörjük, ha egy kicsit hűl, hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.

    Jól kidolgozzuk, majd nudlikat formázunk, amiket a forrásban lévő, sós vízbe rakjuk. Amikor feljön a víz tetejére utána még 1-2 percig főzzük.

    A közben felaprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálkába, ezt követően a serpenyőbe vajat teszünk és a megfőtt nudlikat beleszedjük a serpenyőbe, lepirítjuk, hozzákeverjük a megsült hagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk.

    Tálaláskor tejföllel kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá