Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás bab recept

Hagymás bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 doboz vörösbab konzerv
    • 4 kis fej vagy 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • csipet bors
    • ízlés szerint kakukkfű és oregánó (2:1 arányban)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, laskára vágom.

    Egy wokban (természetesen bármilyen magasabb peremű serpenyő megfelelő) az olívaolajat felhevítem, azon a hagymát megdinsztelem. Nem kell egészen üvegesre, félpuhára bőven elég és sózom.

    A babról a levet leöntöm, szűrőben átmosom (utóbbi lépés elhagyható) és a hagymához adom. Ízlés szerint gazdagítom a megadott fűszerekkel. Fél dl vizet öntök rá. Alaposan összeforgatom, 10 perc főzés után tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá