Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás dödölle recept

Hagymás dödölle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg burgonya
    • 20-25 dkg liszt
    • 2 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint só
    • 2-3 ek zsír

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.

    Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.

    A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.

    Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük. A hagyma megtapad a burgonyán.

    Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.

    Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá