Hagymás dödölle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 20-25 dkg liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • 2-3 ek zsír

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.

Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.

A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.

Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük. A hagyma megtapad a burgonyán.

Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.

Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.