Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dödölle tejföllel recept

Dödölle tejföllel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes burgonya
    • 30 dkg finomliszt
    • ízlés szerint só
    • 3 nagyobb fej vöröshagyma
    • zsír
    • 3-4 dl tejföl (20 %-os)

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sót, vízzel felengedjük és puhára főzzük.

    A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és zsíron szép pirosra sütjük.

    Amikor a burgonyánk megfőtt, annyi vizet hagyunk rajta, hogy ellepje, majd burgonya törővel áttörjük, apránként adagoljuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük. Amikor elválik az edény falától és nem is túl kemény, nem is lágy, akkor a tűzről levéve egy kizsírozott sütőlemezre vagy palacsinta sütőbe evőkanál segítségével a hagymában megforgatva beleszaggatjuk.

    A kiszaggatott dödöllét ízlés szerint lepirítjuk.

    Az elkészült dödöllét tejföllel tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá