Dödölle tejföllel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 közepes burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • ízlés szerint só
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • zsír
  • 3-4 dl tejföl (20 %-os)

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sót, vízzel felengedjük és puhára főzzük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és zsíron szép pirosra sütjük.

Amikor a burgonyánk megfőtt, annyi vizet hagyunk rajta, hogy ellepje, majd burgonya törővel áttörjük, apránként adagoljuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük. Amikor elválik az edény falától és nem is túl kemény, nem is lágy, akkor a tűzről levéve egy kizsírozott sütőlemezre vagy palacsinta sütőbe evőkanál segítségével a hagymában megforgatva beleszaggatjuk.

A kiszaggatott dödöllét ízlés szerint lepirítjuk.

Az elkészült dödöllét tejföllel tálaljuk!