Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés kocsonya recept

Sertés kocsonya
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés köröm
    • 50 dkg füstölt tarja
    • 5 fej fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 teáskanál őrölt bors
    • 20 szem szemes bors
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál pirospaprika

    Elkészítése:

    A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját nagyobb kockára vágjuk, a hagymáknak a külső héját leszedjük és megmossuk.

    Veszünk egy nagy fazekat belerakjuk a kocsonya hozzávalóit és felengedjük kb 4 l hideg vízzel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a tarja is sós.

    Lassú tűzön főzzük, ha feljön a hab akkor leszedjük. Kb 3-4 órát főzzük.

    Amíg fő a kocsonya, addig keményre főzzük a tojásokat, ha megfőtt hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk és felszeleteljük.

    Elkészítjük a kocsonyás tálkákat.

    Ha megfőtt a köröm, akkor leszűrjük az egészet. Minden tálba teszünk körmöt, tarját és szeletelt tojást. Rászűrjük a kocsonya levét. Hideg helyen vagy hűtőben 3-4 órán át hűtjük, hagyjuk megdermedni.

    Tálalásnál meghintjük borssal és pirospaprikával (aki szereti pár csepp ecettel).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá