Hozzávalók:
Elkészítése:
A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját nagyobb kockára vágjuk, a hagymáknak a külső héját leszedjük és megmossuk.
Veszünk egy nagy fazekat belerakjuk a kocsonya hozzávalóit és felengedjük kb 4 l hideg vízzel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a tarja is sós.
Lassú tűzön főzzük, ha feljön a hab akkor leszedjük. Kb 3-4 órát főzzük.
Amíg fő a kocsonya, addig keményre főzzük a tojásokat, ha megfőtt hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk és felszeleteljük.
Elkészítjük a kocsonyás tálkákat.
Ha megfőtt a köröm, akkor leszűrjük az egészet. Minden tálba teszünk körmöt, tarját és szeletelt tojást. Rászűrjük a kocsonya levét. Hideg helyen vagy hűtőben 3-4 órán át hűtjük, hagyjuk megdermedni.
Tálalásnál meghintjük borssal és pirospaprikával (aki szereti pár csepp ecettel).