Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtmártásos húsos karfiolbomba recept

Sajtmártásos húsos karfiolbomba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húsos karfiolhoz:

    • 1 közepes karfiol
    • 8 szelet bacon
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma

    Sajtmártáshoz:

    • 5 dkg tömlős krémsajt
    • 1 dl tej
    • 2 teáskanál mustár
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Húsos-karfiolhoz:

    A karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.

    Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

    A megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

    A karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.

    Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.

    Sajtmártás elkészítése:

    Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.

    Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

    Húsos karfiolbombával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá