Sajtmártásos húsos karfiolbomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húsos karfiolhoz:

  • 1 közepes karfiol
  • 8 szelet bacon
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

Sajtmártáshoz:

  • 5 dkg tömlős krémsajt
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Húsos-karfiolhoz:

A karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

A karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.

Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.

Sajtmártás elkészítése:

Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.

Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

Húsos karfiolbombával tálaljuk.