Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Római köményes húsgombócok spenótos curryvel recept

Római köményes húsgombócok spenótos curryvel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál frissen tört római kömény
    • 1 teáskanál chilipehely
    • olaj a sütéshez
    • 50 dkg új-zélandi spenót
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
    • só, frissen őrölt bors
    • 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé

    Elkészítése:

    A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.

    Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.

    Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.

    A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.

    Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.

    Főtt rizzsel tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá