Római köményes húsgombócok spenótos curryvel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen tört római kömény
  • 1 teáskanál chilipehely
  • olaj a sütéshez
  • 50 dkg új-zélandi spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé

Elkészítése:

A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.

Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.

Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.

A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.

Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.

Főtt rizzsel tálaljuk!