Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban recept

Padlizsános húsgombócok paradicsomszószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb padlizsán
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 fej kisebb vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 500 g darált sertés vagy marhahús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott tk fűszerpaprika
    • 1 csapott tk só
    • 1 púpozott mk bors
    • 4 ek zsemlemorzsa

    A paradicsomszószhoz:

    • 3 ek olívaolaj
    • 1 fej nagyobb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 üveg passzírozott paradicsom (passata 700 g)
    • 1 púpozott mk oregánó
    • 1 púpozott mk kakukkfű
    • 1 csapott ek só
    • 1 ek cukor
    • 1 csokor bazsalikom
    • 25 dkg tészta

    Elkészítése:

    A padlizsánokat egészben 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    3 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a sült padlizsán héjából kikapart húsát, amit egy késsel összevágva jól pépesítünk és lassú tűzön zsírjára sütjük.

    A tésztát kifőzzük közben.

    Amikor kihűlt a padlizsán, hozzáadjuk a darált húshoz, amit egy külön tálba tettük, majd a tojást és a fűszereket is hozzáadjuk és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Keverjük össze és tegyük hűtőbe.

    A paradicsomszószhoz olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük a szárított fűszerekkel, sóval, hozzáadjuk a cukrot.

    A szószt felforraljuk, pár percig hagyjuk magasabb lángon, majd ha összeforrt hozzáadjuk a vágott bazsalikomleveleket. Én botmixerrel finomítom a hagyma miatt a mártást.

    A darált húsos masszából diónyi méretű gombócokat formázunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt sütjük.

    A megsült húsgombócokat óvatosan összekeverjük a paradicsomszósszal. Olasz paglia e fieno tésztán tálaljuk. Spagetti vagy penne is jó hozzá!

    Tipp:

    Imádjuk az olasz konyhát, nem akartalak titeket egy igazi autentikus, paradicsomos húsgombóc nélkül hagyni. Annyi csavart azért beletettem, hogy megbolondítottam sült padlizsánnal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá