Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus spenótos burek recept

Totus spenótos burek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • fél csomag réteslap

    A töltelékhez:

    • 10 dkg spenót
    • 15 dkg totu
    • 1 -2 evőkanál totu krém
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A töltelékhez az olíva olajat egy magas falú serpenyőben, vagy lábasban felhevítjük és rátesszük a spenótot, ami lehet friss vagy fagyasztott és kiolvasztott.

    Ha szükséges egy kis vizet adunk hozzá és készre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk és egy gerezd fokhagymát ráreszelünk. Ha kész a spenót, hozzákeverjük a totut.

    Ha a töltelék kihűlt, akkor egy konyharuhára teszünk egy réteslapot és olajjal bekenünk. Félbehajtjuk, hogy a szélesebb oldala maradjon, és kb 2 ujjnyi vastagon teszünk a szélére tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük.

    Egy kerek pite vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és csiga alakban, óvatosan beletesszük a feltekert rétest, ezt addig folytatjuk, míg tele nem lesz a forma.

    Ezután olajjal lekenjük a tetejét majd 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá