Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus pogácsa extra fehérjével recept

Totus pogácsa extra fehérjével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg tejmentes margarin
    • 1 dkg só
    • 10 dkg totu
    • 1 dkg friss élesztő vagy fél csomag instant élesztő
    • 1 dl langyos totu (folyékony állagban)
    • csipet cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • díszítésre szezámmag, lenmag stb

    Elkészítése:

    Első lépésként langyosítsuk meg a folyékony totut, tegyük bele a csipet cukrot és az élesztőt, oldjuk fel, majd szórjunk bele a lisztből egy-két evőkanállal, majd keverjük el és tegyük félre.

    A lisztet szitáljuk át és keverjük el benne a sót, majd a hideg margarint kockázzuk fel és morzsoljuk össze a liszttel: gyorsan, addig, amíg szinte egynemű, morzsás állagú nem lesz, ezután üssünk fel egy tojást. Keverjük el, egy kicsit vegyünk ki belőle a pogácsák későbbi lekenéséhez, a többit pedig öntsük a lisztes margarinhoz, majd adjuk hozzá a totut és az élesztős folyékony totut. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd 10-15 percig langyos helyen pihentessük.

    Ezután nyújtsuk négyzet alakúra és hajtogassuk 3 részre, nyújtsuk ki téglalap alakúra és hajtsuk 4 részre. Ezután pihentessük 15-20 percet, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és szúrjuk ki pogácsaszaggatóval. Kenjük le a tetejét a maradék tojással, szórjuk meg pl szezámmaggal, lenmaggal, vagy ami éppen jól esik.

    Tegyük sütőlemezre és 180 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranysárgára.

    Tipp:

    Fehérjedús, vendégváró ropogtatnivaló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá