Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj recept

Rakott karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karaj csont nélkül
    • 2 kg burgonya
    • 6-7 dl tejföl
    • 20 dkg trappista sajt reszelve
    • őrölt fekete bors
    • 2-3 evőkanál mustár
    • 5-6 szelet bacon
    • 1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
    • 1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
    • 5-6 cl étolaj

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.

    A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.

    Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.

    Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.

    Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá