Rakott karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj csont nélkül
  • 2 kg burgonya
  • 6-7 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt reszelve
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 5-6 szelet bacon
  • 1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
  • 1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
  • 5-6 cl étolaj

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.

A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.

Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.

Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.

Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.

Jó étvágyat kívánok hozzá!