Rakott brokkoli darált hússal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve /2,5 dl/
- 40 dkg darált hús /sertés és marhahús keveréke)
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 gramm tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- ételízesítő
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
Megfőzzük a rizst és a brokkolit. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A hagymát étolajon megpirítjuk, meghintjük pirospaparikával, majd egy pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a húst, a paparikakrémet, kicsumázott paprikát és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Egy nagy doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és ételízesítővel ízesítjük.
A tepsit kivajazzuk, majd rétegezzük bele a hozzávalókat.
Egy sor rizs, pörkölt, brokkoli, tojásos tejföl. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére rizs kerül, amit vastagon lekenünk tejföllel és meglocsoljuk folyékony margarinnal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tepsi méret:
20×30 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »