Rakott brokkoli darált hússal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve /2,5 dl/
- 40 dkg darált hús /sertés és marhahús keveréke)
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 gramm tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- ételízesítő
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
Megfőzzük a rizst és a brokkolit. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A hagymát étolajon megpirítjuk, meghintjük pirospaparikával, majd egy pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a húst, a paparikakrémet, kicsumázott paprikát és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Egy nagy doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és ételízesítővel ízesítjük.
A tepsit kivajazzuk, majd rétegezzük bele a hozzávalókat.
Egy sor rizs, pörkölt, brokkoli, tojásos tejföl. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére rizs kerül, amit vastagon lekenünk tejföllel és meglocsoljuk folyékony margarinnal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tepsi méret:
20×30 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »