Rakott brokkoli darált hússal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve /2,5 dl/
- 40 dkg darált hús /sertés és marhahús keveréke)
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 gramm tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- ételízesítő
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
Megfőzzük a rizst és a brokkolit. A vöröshagymát apróra vágjuk.
A hagymát étolajon megpirítjuk, meghintjük pirospaparikával, majd egy pici vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a húst, a paparikakrémet, kicsumázott paprikát és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Egy nagy doboz tejfölbe belekeverjük a 2 tojást és ételízesítővel ízesítjük.
A tepsit kivajazzuk, majd rétegezzük bele a hozzávalókat.
Egy sor rizs, pörkölt, brokkoli, tojásos tejföl. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére rizs kerül, amit vastagon lekenünk tejföllel és meglocsoljuk folyékony margarinnal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tepsi méret:
20×30 cm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.