Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pincepörkölt recept

Pincepörkölt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
    • 1,2 kg burgonya
    • 2 db sárga paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 doboz gomba
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1 -2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk. Piros arany
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
    • őrölt pirospaprika(édes és csípős)
    • őrölt bors
    • majoránna
    • 1 marhahúsleves kocka
    • 1 ek. sűrített paradicsom
    • 1,5 dl vörösbor

    Elkészítése:

    A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.

    Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.

    Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.

    A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.

    Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

    Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.

    Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá