Pincepörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
- 1,2 kg burgonya
- 2 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- 1 doboz gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 -2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. Piros arany
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
- só
- őrölt pirospaprika(édes és csípős)
- őrölt bors
- majoránna
- 1 marhahúsleves kocka
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.