Pincepörkölt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg sertés lapocka vagy comb
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 doboz gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 -2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. Piros arany
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
  • őrölt pirospaprika(édes és csípős)
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1,5 dl vörösbor

Elkészítése:

A szalonnát felszeleteljük, vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.

Beletesszük a kockára vágott húst, a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg egy kissé kérget nem kap a hús.

Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, piros aranyat, marhahúsleves kockát, fűszerezzük, sózzuk.

A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.

Fedő alatt sütjük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk.

Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá) ráöntjük a vörösbort, felöntjük vízzel, amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.