Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós-paradicsomos húsgombóc recept

Lecsós-paradicsomos húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg darált sertéshús
    • 15 dkg rizs
    • só, bors, cukor
    • 1 szál zellerlevél
    • fél l sűrített paradicsom
    • 1 üveg házi lecsó (720 ml)
    • GM zabpehelyliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)

    Elkészítése:

    A rizst sós vízben félkeményre főzzük, kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

    A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk a masszából.

    Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön.

    Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót és a zellerlevelet is. A zellert tálalás előtt kidobjuk belőle. A legvégén megkóstolom és ízlés szerinti cukorral vagy eritrittel édesítem.

    A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a gombócok főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá