Lecsós-paradicsomos húsgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • só, bors, cukor
  • 1 szál zellerlevél
  • fél l sűrített paradicsom
  • 1 üveg házi lecsó (720 ml)
  • GM zabpehelyliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)

Elkészítése:

A rizst sós vízben félkeményre főzzük, kihűtjük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).

A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formálunk a masszából.

Egy edényben sós vizet forralunk, a gombócokat beletesszük és kb 15 percig főzzük lassú tűzön.

Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a lecsót és a zellerlevelet is. A zellert tálalás előtt kidobjuk belőle. A legvégén megkóstolom és ízlés szerinti cukorral vagy eritrittel édesítem.

A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a gombócok főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2,5 liter mártás legyen.