Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban recept

Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • bazsalikom
    • oregánó
    • vegeta
    • 300 ml paradicsomszósz
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • zeller
    • víz
    • olaj

    Elkészítése:

    A darált húst egy edénybe helyezzük. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a tojást. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, köményt.

    Jól összedolgozzuk ezeket a hozzávalókat, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából.

    A gombócokat vegetás vízben előfőzzük.

    A másik fejvöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és kb 1 dl vízzel. A szószt oregánóval, bazsalikommal, apróra vágott zellerrel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.

    A mártást felforraljuk, majd ezután belehelyezzük az előfőzött húsgombócokat. Ezután még 15 percig főzzük, szükség szerint a mártás további víz hozzáadásával hígíthatjuk.

    A kész mártásos húsgombócot kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá